De som behöver köpa nya skor kan köpa de i en fysisk butik eller beställa skorna online. Det finns fördelar med bägge dessa vägar. Bland de största fördelarna med att köpa online är:

Större inspiration

Skor kan köpas för att de ska vara funktionella. Men lika ofta köps de för att vara estetiska. Inte minst när det kommer till festskor. Då gäller det också att hitta inspiration och idéer kring vad som är på mode och vad som passar tillställningen. Inspiration som betydligt lättare hittas online än i en modetidning eller i en skobutik. Här finns bildcollage från modemässor, bloggare som dagligen följer olika trender och artiklar av modeexperter. Allt gratis – allt tillgängligt bara något musklick bort.

Större flexibilitet

Idag är det mycket vanligt att skobutiker online erbjuder fri frakt. Detta för att möta kundernas behov av att lätt få hem varorna för att prova dem i lugn och ro. Det är relativt lätt att se om en tröja är snygg eller inte via en E-butiks hemsida. Men det är betydligt svårare att känna om skon sitter skönt eller inte. Då finns fördelen med fri frakt och fri retur. Skorna kan beställas dygnet runt och sedan levereras till dörren. Man kan sedan prova dem under flera timmar. Du kan ta på dig skorna och gå omkring med dem (inomhus) under en längre tid för att känna hur de sitter på foten. Det är en klar fördel mot att prova skorna på en fysisk butik där man enbart gå en sträcka på några meter innan man ska bestämma sig.

Större faktabas

Den som går in i en fysisk butik och vill köpa ett par vandrarkängor kommer få bra råd från de som jobbar i butiken. Men det kommer enbart handla om råd som riktar köpintresset mot de produkter de har. De lyfter självklart fram fördelar med deras egna varor. Då är det bättre att läsa oberoende recensioner online, följa forumtrådar och höra vad andra tycker om olika skomodeller. Det är även mycket lätt att hitta olika tester online där man testat hållbarhet, funktion och andra faktorer för att få fram ”Bäst i Test”. Detta gäller då främst kängor, stövlar och skor med primärt ska användas tack vare dess funktion.

Tre orsaker till att du ska köpa skor online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *