Cykelhållarguiden – Så hittar du rätt cykelhållare

Då en cykelhållare kan monteras på bilen på flera olika sätt, vara olika stor och ha olika funktioner kan det vara smidigt att få en guide på vägen. Thule har på sin hemsida en cykelhållarguide som därmed guidar rätt. Det betyder inte att man måste köpa just deras produkter även om guiden är inriktad på dessa. 

Första steget är att du väljer placering på din cykelhållare. Eftersom Thule har modeller för tak, dragkrok och baklucka är det även dessa tre man får välja på. Ser man på konkurrenter till Thule är det framförallt bakluckemonterade cykelhållare som är ovanliga. Det finns andra tillverkare som har dessa men det är inte alls lika vanligt som bland annat dragkroksmonterade. 

Andra steget är att välja hur många cyklar som ska transporteras. Väljs exempelvis takmonterad cykelhållare går det enbart att ha en enda cykel. På dragkrok går det att ha upp till fyra. 

Tredje steget blir nu mer specifikt utifrån vilken modell som valts. 

Tak

Nu blir det dags att bestämma hur cykeln ska monteras på taket. Med andra ord vilken fästpunkt som önskas. Det går att fästa cyklarna via ramen, hjulen eller framgaffeln. 

Här får man även ta hänsyn till vilken profil som finns på takräcket från Thule. Här finns Thule Wingbar, Thule Sidebar, Thule SquareBar eller Thule ProBar. 

Dragkrok

Välj mellan plattform eller hängande modell. Fördelarna med att välja plattform är att man kan ha tyngre cyklar då dessa klarar tuffare belastning. Dessutom kan denna plattform vinklas på ett som gör att bakluckan kan öppnas och stängas. Det andra alternativet är att välja hängande modellen. Det är den absolut vanligaste modellen av cykelhållare och även den billigaste. 

Baklucka

Cykelhållare till baklucka är lite mer avancerad gällande modell. Eftersom olika bilmodeller, och årsmodeller, har olika bakluckor går det inte att ha en enda cykelhållare oavsett bil. Det du i detta fall måste ange är märke på bilen, vilken årsmodell den är samt vilken bilmodell det är. Exempelvis Ford 2005 Escort. 

När detta anges visar Thule om de har en cykelhållare som kan sättas på denna bil. På detta sätt blir varje cykelhållare väldigt specifikt anpassad till en enskild bilmodell. 

Cykelhållarguiden – Så hittar du rätt cykelhållare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *