Varumärkesfakta – Dr Dennis Gross

Dr Dennis Gross är en känd serie av hudvårdsprodukter där forskning, utveckling och innovation hela tiden driver företaget framåt. Det är därmed ett av de mer kända och etablerade märkena inom professionell hudvård.

Grundades av Dr Dennis Gross

Hudvårdsserien har fått sitt namn av dess grundare, dvs. Dr Dennis Gross. Efter att ha forskat och testat fick han ett mycket stort genomslag med produkten ”Alpha Beta Proffessional Peal”. Produkten fick stor uppmärksamhet och kännetecknas av:

  • Kemiskt peelingssystem
  • Maximal effekt
  • Irriterar inte huden
  • Kan användas på känslig hud och hudområden

Utökad utbud

Efter att ha nått stor framgång med första produkten på marknaden breddades utbudet succesivt. Bland annat finns produkter som är mycket effektiva mot acne, pigmentering och rosacea. Idag är utbudet så brett att de flesta kan hitta en produkt som passar utifrån de hudproblem som personen har.

Både hemmabruk och profession

Produkterna från Dr Dennis Gross kan både användas i hemmabruk och inom professionella behandlingar. Det innebär även att många kliniker som erbjuder hudbehandlingar kan vara återförsäljare av dessa produkter. Överlag säljer kliniker ofta de produkter som de själva använder och därmed kan rekommendera.

Exempel på produkter

Dr Dennis Gross Alpha Beta Pore Perfecting Cleansing Gel

En av de mest klassiska produkterna från Dr Dennis Gross. Det är en djupgörande rengöringsgel som ta bort smuts och makeup. Detta utan att hudens pH-värde eller fuktbarriär påverkas negativt. Dessutom förbereds huden för kommande behandling, med exempelvis Alpha Beta Peels.

Rengör – Avlägsnar smuts – Förbereder huden för ytterligare rengöring – Exfolierar

Dr Dennis Gross All-in-One Cleanser with Toner

Detta är en mjuk och mild 3-in-1 produkt. Det betyder att tre tydliga funktioner finns med produkten. Huden rengörs och exempelvis ögonmakeup tas bort. Dessutom innehåller All-in-One ansiktsvatten.

Den andra funktionen är att produkten är djuprengörande. Dessutom är den lugnande och fuktgivande. Hudvårdsprodukten innehåller bland annat jojobaolja, kamomill och grönt te.

Dr Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser

Här ges en snabbverkande rengöring som både tar bort makeup och smuts. Enkelt, snabbt och effektivt. Produkten kan även ta bort vattenfast makeup eller andra produkter. Genom att huden rengörs effektivt minskas risken för utslag, porer och irritation. Som med flera andra hudvårdsprodukter vårdas även huden så att det inte uppstår för tidigt åldrande.

Varumärkesfakta – Dr Dennis Gross

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *