Det går att beställa en sminkspegel med belysning för några hundralappar – men även för ett par tusen. Allt beror på storlek, funktioner, belysning m.m. Ett sätt att köpa dem billigare är att se på utbudet av visningsexemplar. En butik som säljer dessa ger upp till 30 % rabatt på samtliga modeller inom denna kategori.

Visningsexemplar

Med visningsexemplar menas att sminkspeglarna antingen stått ute i en butik alternativt används inom marknadsföringssyfte. Icon Mirror, som är en av de butiker som säljer visningsexemplar, anger att dessa har:

 • Använts i showroom
 • Vid TV-inspelningar
 • Event med kändisar eller influencers

Kontrollera kvalité

Vilken kvalité dessa sminkspeglar har kan variera mellan olika butiker. Generellt har de däremot högre kvalité än om de hade sålts begagnade. I annat hade de inte sålts vidare. Det är alltså stor skillnad på att beställa en sminkspegel med belysning som är begagnad eller som är visningsexemplar. Detta både i kvalité och i pris.

Kontrollera garantin

Kontrollera alltid vilken garanti och bytesrätt som gäller. I Sverige gäller alltid ångerrätt på 14 dagar vid distanshandel men många butiker erbjuder betydligt mer generösa regler. Butiken som nämns ovan, Icon Mirror, anger att de ger:

 • 45 dagars öppet köp
 • 1 års garanti

Beställa en sminkspegel med belysning billigare

Hur mycket billigare blir det att köpa ett visningsexemplar mot att köpa ny sminkspegel? Vad är kostnaden mot att köpa begagnat?

Exempel:

 • Event Cara Pro
  Hade ordinariepris på 3250 kr och såldes för 2275 kr. Det innebär en rabatt på 30 %.
 • Event Cara Studio
  Hade ordinariepris på 5950 kr och såldes för 4800 kr. Det innebär en rabatt på 19,3 %. Det kan alltså skilja något mellan de olika produkterna.

Hur mycket billigare det blir att beställa en begagnad sminkspegel varierar kraftigt. Det finns både auktionssidor och köp-och-sälj sidor där privatpersoner och företag kan lägga upp produkter för försäljning. Överlag är det sällan som priserna ligger på mer än 50 % av ordinariepris. Men då får man även räkna med att de är betydligt mer slitna än de som köps som visningsexemplar. En annan fördel med att beställa en sminkspegel med belysning via en E-handel är an är att de säljs med både bytesrätt och garanti. Dessutom är risken för att bli lurad minimal.

Beställa en sminkspegel med belysning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *