Vad kostar en infraröd bastu?

Att skaffa en infraröd bastu har blivit populärt på senare år. Dess hälsofördelar har blivit mer och mer kända, och det finns idag produkter på marknaden i många olika prisklasser. Men hur mycket kostar det egentligen? Vi har tittat in i butiken hos en välkänd nordiska bastuförsäljare. Naturligtvis går det att hitta såväl dyrare som billigare alternativ – men vi har valt att ta en välkänd butik för att få ett urval av priser.

Infraröd bastu för en person

Den som vill komma billigt undan kan köpa en bastu för en person. Det billigaste möjliga man kan hitta i butiken här är faktiskt en portabel infraröd bastu med turmalinsten, som i skrivande stund går för 3 595 kronor. Det här är långt under vad de “riktiga” modellerna kostar.

Den billigaste modellen utöver det ligger på 12 995 kronor och är 900 x 900 x 1900 mm stor. Träslaget är hemlock och värmesystemet är carbon wave. Tittar vi istället på det allra dyraste för en person så är det en marginellt större bastu (913 x 913 x 1938 mm) av samma träslag med carbon paneler som värmesystem.

För två personer

En av de största faktorerna som avgör priset för en infraröd bastu är storleken. Ofta delas de upp i antalet personer, som ju är relevant när köpare snabbt vill få en översikt över ett sortiment.

En infraröd bastu för två personer ligger, hos butiken vi tittar på, i ett prisspann mellan 15 995 kronor och 42 990 kronor. Den billigaste är marginellt dyrare än de billigaste för en person, medan den dyraste kostar desto mer i kronor och ören.

För tre till fyra personer

Den som vill ha en infraröd bastu kan räkna med att få betala kring 20 000 kronor, om man handlar av den butiken vi tittar på. Vill man ha den mest exklusiva modellen får man betala närmare 60 000 kronor. Den modellen är byggd av träslaget hemlock och värms med carbon paneler. Den är 1813 x 1438 x 1938 mm stor, och framför allt är det första måttet det som skiljer dem från de andra, där de flesta ligger kring 1 500 mm.

För fem till åtta personer

En större bastu kostar, hos den butiken vi tittar på, omkring 30 000 kronor för den billigaste modellen. Den dyraste modellen har ett pris på nästan 43 000 kronor, vilket är betydligt mindre än de 60 000 kronor som kan köpa den dyraste modellen för tre till fyra personer.

Faktorer som avgör pris

Det finns flera faktorer som avgör priset på en infraröd bastu. Här är ett par exempel:

  • Träslag
  • Värmesystem
  • Storlek
Vad kostar en infraröd bastu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *