Genom alla tidsåldrar har barn gillat att klä ut sig i kläder för utklädning och maskerad. Oavsett om ditt barn gillar att vara pirat, prinsessa, Spindelmannen, apa, Batman, Supergirl eller Nemo, kommer ditt barns hjärna att få jobba på högvarv när han eller hon tar på sig sina maskeradkläder.

Även om det kan verka för dig som att barnet bara leker, utvecklas barnets hjärna på fler sätt än vad du kan föreställa dig när barnet klär ut sig till superhjälte, pirat eller någonting helt annat. Alla som jobbar nära barn vet att lek är det sätt som barn jobbar på, och det medför kognitiva, sociala, fysiska och emotionella fördelar för barnen att klä ut sig och leka och det är ganska enkelt då de finns massvis med olika teman för barnkalas.

Så utvecklas ditt barn genom att bära kläder för utklädning och maskerad

Ett barn utvecklas på flera olika sätt genom att bära maskeradkläder:

  • Hjärnan utvecklas. Kläder för utklädning och maskerad får ditt barns hjärna och minne att arbeta. Barnet använder sig det som han eller hon har sett eller hört för att efterlikna sin karaktär. De kommer ihåg hur deras mödrar beter sig när de utför hushållssysslor om detta är den person de imiterar. De kommer även ihåg detaljer i de sagor de har fått berättade för sig.
  • Deras språkförråd utvecklas. Genom att klä ut sig utvecklar ditt barn sitt språkförråd, genom att avgöra vad hans eller hennes karaktär skulle säga. Detta ger barnet en möjlighet att utöka sitt språkförråd med fraser och ord som barnet tidigare har hört i berättelser, men inte vanligtvis skulle använda. Barnet kan sedan använda dessa nya ord i konversationer.
  • Barnet tvingas lösa problem. Vem ska spela läkare? Vem ska vara patienten? Barn behöver fatta beslut när de leker iklädda maskeradkläder. De får utöva problemlösning när de bestämmer sig för vad som lämpar sig bäst för det tillfälle som utspelar sig.
  • De utvecklar empati. När ett barn ägnar sig åt rollspel, kommer detta hjälpa barnet att se världen genom någon annans ögon. Detta gör att barnet utvecklar sin empati, oavsett om han eller hon låtsas vara en förälder som tar hand om sitt barn eller en läkare som vårdar en skadad patient.
Fördelar med kläder för utklädning och maskerad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *