Mer om skönhetsmärket Avon

Avon Cosmetics har en annorlunda start, till skillnad från andra skönhetsföretag. Det hela har egentligen sin början med att bokförsäljaren David McConnell började lägga till en liten skönhetsgåva i varje bok han sålde – utan extra kostnad för kunderna. Året var 1886 och snart var dessa gåvor, ofta i form av ett doftprov, mer populära än böckerna han sålde.

Han beslutade sig då för att starta ett skönhetsbolag i liten skala men även det växte sig stort snabbt. Märkets resa har sedan fortsatt och än idag erbjuder man en mängd olika produkter inom skönhet.

Utbud och produkter från Avon

Avon har en lång resa bakom sig och över 125 års erfarenhet i skönhetsbranschen. Den första produkten kallades för Avon Lady och idag finns inte bara en, utan hundratals produkter att välja bland i olika kategorier:

  • Hudvård – I kategorin hudvård finner man produkter får både kropp och ansikte – alltifrån krämiga body lotions till vårdande serum.
  • Hårvård – Hårvård är en förhållandevis liten kategori för Avon men det mest nödvändiga finns att hitta även här – schampo, balsam, inpackningar och stylingprodukter. Det finns även några olika oljor/serum för hår från märket.
  • Dofter – Doft vad startskottet för Avon och även idag är det en av dom mest framträdande kategorierna för märket. Det finns mängder av parfymer i olika sammansättningar att välja bland men även väldoftande lotions och lättare kroppssprayer, – och oljor.
  • Smink – Smink är även det en mindre kategori men trots det går det att finns det mesta man behöver till en vanlig sminkrutin. Här finns foundations och puder, mascaror, primer, lättstift och nagellack.

Bästsäljare och priser

Avon har både populära serier och enskilda produkter och vad gäller det förstnämnda så är bland annat serierna Anew, Luxe, Planet Spa och Avon baby några av dom mest efterfrågade. Bland populära produkter syns främst ett gäng olika dofter men också återfuktande hudkrämer, deodoranter och andra produkter avsedda för dagligt bruk.

Märkets produkter är billiga och passar bra för den som vill få mycket för pengarna. Flera av produkterna kostar inte mer än 20 kronor medan en del av kostar mellan 100–150 kronor.

Till dom dyrare produkterna från märket hör framför allt parfymer, som då kostar runt ca 300 kronor men inte heller det är farligt dyrt om man jämför med parfymer från andra tillverkare.

Mer om skönhetsmärket Avon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *