Matchas mot lediga jobb som fysioterapeut via bemanning

Är du en fysioterapeut som befinner sig alldeles i början av sin karriär? Eller har du kanske redan hunnit samla på dig en hel del erfarenhet inom detta yrke? Alldeles oavsett hur din personliga situation ser ut bör du överväga att bli konsult hos ett bemanningsföretag. På så vis kan du nämligen få hjälp att matchas mot spännande lediga jobb som fysioterapeut. Läs mer om denna möjlighet för att få lära dig mer!

Vad innebär det egentligen att jobba på konsultbasis via ett bemanningsföretag?

Många fysioterapeuter frågar sig vad det egentligen innebär att jobba på konsultbasis via ett bemanningsföretag. När du jobbar som konsult via bemanning tas du generellt sett in för att fylla en tillfällig funktion. Kanske har en person ur den ordinarie personalstyrkan av någon anledning blivit otillgänglig för uppdragsgivaren. Eller så finns det andra skäl till att de vill ta in dig för ett lite mer kortsiktigt arbete. Till exempel kan de se ett tillfälligt behov i samband med att en arbetstopp plötsligt har uppstått.

Oavsett vilket fyller du en viktig funktion då uppdragsgivaren för tillfället har en underbemannad arbetsplats. Du behöver inte heller vara orolig för att inte kunna få några lediga jobb som fysioterapeut via bemanning. Efterfrågan på dina tjänster är nämligen stor och det finns ett kontinuerligt behov att bemanna upp svenska arbetsplatser med duktiga fysioterapeuter. Nedan berättar vi vilka fördelarna är med denna möjlighet sett ur just ditt perspektiv som enskild medarbetare!

5 fördelar med att matchas mot lediga jobb som fysioterapeut via bemanning

Som vi redan har nämnt finns det ett stort behov av fysioterapeuter på många arbetsplatser i vårt avlånga land. Det innebär att våra bemanningsföretag lätt kan matcha dig mot lediga jobb som fysioterapeut hos deras respektive uppdragsgivare. För dig som enskild medarbetare har denna lösning följande fördelar:

 • en ökad frihet och flexibilitet
 • möjlighet till en större inkomst
 • chansen att få resa i arbetet
 • flexibla förmåner
 • möjligheten att få upptäcka nya arbetsplatser och uppdragsgivare.

Kort och gott finns det helt enkelt många olika fördelar med detta upplägg för dig som uppdragstagare. Därför rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt bemanningsföretag för att diskutera denna möjlighet!

Ett fast bredband är den moderna vardagshjälten

Många av oss har spenderat en hel del tid inomhus på sistone. När man befinner sig hemma lite mer än vanligt inser man vikten av att ha ett bra fast bredband i hemmet. Det blir nämligen snabbt tröttsamt om nätet ligger ner eller av någon anledning inte ger en fullgod upplevelse. Vi behöver trots allt kunna surfa och använda internet för att utföra ärenden och för att roa oss.

Idag använder många sin bredbandsuppkoppling till att sträckkolla på serier. Andra håller kontakten med nära och kära via appar för videosamtal såsom Zoom och Skype. Även sociala medier, onlinespel samt andra nöjen och kommunikationskanaler är idag digitala. Och då har vi inte ens nämnt mer basala saker såsom att kolla mejlen, läsa nyheterna och utföra bankärenden.

Internet är verkligen dagens vardagshjälte. Det är den lojale springaren som vi alla förlitar oss på. Men av någon anledning tänker vi inte alltid på hur vår internetuppkoppling fungerar eller varför. Vi föreställer oss helt enkelt att den ska fungera och att det inte är mer än det. Men i själva verket är det faktiskt lite mer komplicerat än så…

Välj mellan flera olika leverantörer av fast bredband

Den uppringda internetuppkopplingen hör till gårdagen och är ingenting som dagens ungdom är bekant med. Den har istället ersatts av ett fast bredband med en betydligt högre uppkopplingshastighet. Därmed är uppkopplingen idag alltid tillgänglig och öppen för kommunikation. Det är förstås trevligt då det gör att vi kan hålla telefonlinjen öppen, även om många ju har gått över till uteslutande mobil telekommunikation.

Men vilken internetleverantör ska man då välja – har inte alla idag Telia? Nej, även om det till stor del statligt ägda telekombolaget har en stor dominans i Sverige finns det även många andra leverantörer.

Några av de leverantörer av bredband som du kan välja mellan på dagens marknad är:

 • Bahnhof
 • Telenor
 • Tele2
 • Boxer

Tyvärr finns det fortfarande en liten tröskel som du behöver ta dig över om du inte är haj på det här med internetuppkopplingar. Men när du väl har kommit förbi alla facktermer och den jargong som förekommer i branschen är det faktiskt inte så svårt att hitta rätt leverantör!

Mer om skönhetsmärket Avon

Mer om skönhetsmärket Avon

Avon Cosmetics har en annorlunda start, till skillnad från andra skönhetsföretag. Det hela har egentligen sin början med att bokförsäljaren David McConnell började lägga till en liten skönhetsgåva i varje bok han sålde – utan extra kostnad för kunderna. Året var 1886 och snart var dessa gåvor, ofta i form av ett doftprov, mer populära än böckerna han sålde.

Han beslutade sig då för att starta ett skönhetsbolag i liten skala men även det växte sig stort snabbt. Märkets resa har sedan fortsatt och än idag erbjuder man en mängd olika produkter inom skönhet.

Utbud och produkter från Avon

Avon har en lång resa bakom sig och över 125 års erfarenhet i skönhetsbranschen. Den första produkten kallades för Avon Lady och idag finns inte bara en, utan hundratals produkter att välja bland i olika kategorier:

 • Hudvård – I kategorin hudvård finner man produkter får både kropp och ansikte – alltifrån krämiga body lotions till vårdande serum.
 • Hårvård – Hårvård är en förhållandevis liten kategori för Avon men det mest nödvändiga finns att hitta även här – schampo, balsam, inpackningar och stylingprodukter. Det finns även några olika oljor/serum för hår från märket.
 • Dofter – Doft vad startskottet för Avon och även idag är det en av dom mest framträdande kategorierna för märket. Det finns mängder av parfymer i olika sammansättningar att välja bland men även väldoftande lotions och lättare kroppssprayer, – och oljor.
 • Smink – Smink är även det en mindre kategori men trots det går det att finns det mesta man behöver till en vanlig sminkrutin. Här finns foundations och puder, mascaror, primer, lättstift och nagellack.

Bästsäljare och priser

Avon har både populära serier och enskilda produkter och vad gäller det förstnämnda så är bland annat serierna Anew, Luxe, Planet Spa och Avon baby några av dom mest efterfrågade. Bland populära produkter syns främst ett gäng olika dofter men också återfuktande hudkrämer, deodoranter och andra produkter avsedda för dagligt bruk.

Märkets produkter är billiga och passar bra för den som vill få mycket för pengarna. Flera av produkterna kostar inte mer än 20 kronor medan en del av kostar mellan 100–150 kronor.

Till dom dyrare produkterna från märket hör framför allt parfymer, som då kostar runt ca 300 kronor men inte heller det är farligt dyrt om man jämför med parfymer från andra tillverkare.

Varumärkesfakta – Dr Dennis Gross

Varumärkesfakta – Dr Dennis Gross

Dr Dennis Gross är en känd serie av hudvårdsprodukter där forskning, utveckling och innovation hela tiden driver företaget framåt. Det är därmed ett av de mer kända och etablerade märkena inom professionell hudvård.

Grundades av Dr Dennis Gross

Hudvårdsserien har fått sitt namn av dess grundare, dvs. Dr Dennis Gross. Efter att ha forskat och testat fick han ett mycket stort genomslag med produkten ”Alpha Beta Proffessional Peal”. Produkten fick stor uppmärksamhet och kännetecknas av:

 • Kemiskt peelingssystem
 • Maximal effekt
 • Irriterar inte huden
 • Kan användas på känslig hud och hudområden

Utökad utbud

Efter att ha nått stor framgång med första produkten på marknaden breddades utbudet succesivt. Bland annat finns produkter som är mycket effektiva mot acne, pigmentering och rosacea. Idag är utbudet så brett att de flesta kan hitta en produkt som passar utifrån de hudproblem som personen har.

Både hemmabruk och profession

Produkterna från Dr Dennis Gross kan både användas i hemmabruk och inom professionella behandlingar. Det innebär även att många kliniker som erbjuder hudbehandlingar kan vara återförsäljare av dessa produkter. Överlag säljer kliniker ofta de produkter som de själva använder och därmed kan rekommendera.

Exempel på produkter

Dr Dennis Gross Alpha Beta Pore Perfecting Cleansing Gel

En av de mest klassiska produkterna från Dr Dennis Gross. Det är en djupgörande rengöringsgel som ta bort smuts och makeup. Detta utan att hudens pH-värde eller fuktbarriär påverkas negativt. Dessutom förbereds huden för kommande behandling, med exempelvis Alpha Beta Peels.

Rengör – Avlägsnar smuts – Förbereder huden för ytterligare rengöring – Exfolierar

Dr Dennis Gross All-in-One Cleanser with Toner

Detta är en mjuk och mild 3-in-1 produkt. Det betyder att tre tydliga funktioner finns med produkten. Huden rengörs och exempelvis ögonmakeup tas bort. Dessutom innehåller All-in-One ansiktsvatten.

Den andra funktionen är att produkten är djuprengörande. Dessutom är den lugnande och fuktgivande. Hudvårdsprodukten innehåller bland annat jojobaolja, kamomill och grönt te.

Dr Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser

Här ges en snabbverkande rengöring som både tar bort makeup och smuts. Enkelt, snabbt och effektivt. Produkten kan även ta bort vattenfast makeup eller andra produkter. Genom att huden rengörs effektivt minskas risken för utslag, porer och irritation. Som med flera andra hudvårdsprodukter vårdas även huden så att det inte uppstår för tidigt åldrande.

Från kamerabevakning till driftslarm. Vilka larm finns det?

Från kamerabevakning till driftslarm. Vilka larm finns det?

Väldigt många företag väljer att skapa säkerhet via olika larmlösningar. Detta inte minst butiker och företag med risk för stölder, inbrott och skadegörelse. Vilket larm behövs? Krävs kamerabevakning? Vilka larm finns? De vanligaste delarna inom företagslarmet är:

Överfallslarm

Överfallslarm används både i matbutiker, frisörsalonger och på fängelser. Däremot är det uppbyggda med helt olika säkerhetsnivåer och funktioner. En del har exempelvis positionssystem och kommunikationsmöjlighet medan andra är enklare och larmar enbart till larmbolaget.

Kamerabevakning

Med kamerabevakning skapas trygghet och säkerhet på flera olika nivåer. Kameror kan vara proaktiva och minska risken för skadegörelse och rån samtidigt som kamerabevakning ofta underlättar för polisen att utreda eventuella brott. Statistik visar även att svinn och stölder kan minskas genom att aktivt arbeta med kamerabevakning i butiker.

Brandlarm

I alla privata bostäder, företagslokaler och offentliga lokaler bör det finnas ett brandlarm. I likhet med kamerabevakning och överfallslarm finns flera olika nivåer. I många privata hem används enbart en dosa som larmar högt vid rök och värme. Men för företagaren är det generellt även kopplat till en larmcentral som, via kameror, kan se vad som sker och skicka väktare eller räddningstjänst.

Inbrottslarm

Inbrottslarm är en av de vanligaste komponenterna inom ett företagslarm. Även här finns flera olika nivåer.

 • Larm vid passage av dörr
 • Larm vid rörelse inom ett specifikt område
 • Rökgenerator för att minska åverkan vid inbrott

Sammantaget ska inbrottslarmet minska risken för att ett inbrott ske och begränsa den skada som uppstår om inbrott sker.

Driftslarm

Driftslarm är kanske den komponent inom ett företagslarm som används i minst utsträckning. Detta eftersom larmet enbart behövs av företag som har specifik verksamhet. Ett driftslarm kan exempelvis mäta temperatur, luftfuktighet eller övervaka en viss funktion i en maskin. Skulle larmet utlösas åker en väktare till platsen och försöker i första hand åtgärda problemet. Det kan även finnas avtal som innebär att tekniker ska vara på plats inom en viss tid.

Vilka larmkomponenter behövs?

Att som företagare veta vilka olika larmkomponenter som behövs för att skapa en tydlig säkerhet är generellt svårt. Det vanligaste är därför att larmbolag kommer till företaget och inspekterar deras lokaler samt diskuterar med dem för att avgöra deras behov. Utifrån det kan sedan ett larmförslag tas fram som därmed är individuellt anpassat.

Vad kostar en infraröd bastu?

Vad kostar en infraröd bastu?

Att skaffa en infraröd bastu har blivit populärt på senare år. Dess hälsofördelar har blivit mer och mer kända, och det finns idag produkter på marknaden i många olika prisklasser. Men hur mycket kostar det egentligen? Vi har tittat in i butiken hos en välkänd nordiska bastuförsäljare. Naturligtvis går det att hitta såväl dyrare som billigare alternativ – men vi har valt att ta en välkänd butik för att få ett urval av priser.

Infraröd bastu för en person

Den som vill komma billigt undan kan köpa en bastu för en person. Det billigaste möjliga man kan hitta i butiken här är faktiskt en portabel infraröd bastu med turmalinsten, som i skrivande stund går för 3 595 kronor. Det här är långt under vad de “riktiga” modellerna kostar.

Den billigaste modellen utöver det ligger på 12 995 kronor och är 900 x 900 x 1900 mm stor. Träslaget är hemlock och värmesystemet är carbon wave. Tittar vi istället på det allra dyraste för en person så är det en marginellt större bastu (913 x 913 x 1938 mm) av samma träslag med carbon paneler som värmesystem.

För två personer

En av de största faktorerna som avgör priset för en infraröd bastu är storleken. Ofta delas de upp i antalet personer, som ju är relevant när köpare snabbt vill få en översikt över ett sortiment.

En infraröd bastu för två personer ligger, hos butiken vi tittar på, i ett prisspann mellan 15 995 kronor och 42 990 kronor. Den billigaste är marginellt dyrare än de billigaste för en person, medan den dyraste kostar desto mer i kronor och ören.

För tre till fyra personer

Den som vill ha en infraröd bastu kan räkna med att få betala kring 20 000 kronor, om man handlar av den butiken vi tittar på. Vill man ha den mest exklusiva modellen får man betala närmare 60 000 kronor. Den modellen är byggd av träslaget hemlock och värms med carbon paneler. Den är 1813 x 1438 x 1938 mm stor, och framför allt är det första måttet det som skiljer dem från de andra, där de flesta ligger kring 1 500 mm.

För fem till åtta personer

En större bastu kostar, hos den butiken vi tittar på, omkring 30 000 kronor för den billigaste modellen. Den dyraste modellen har ett pris på nästan 43 000 kronor, vilket är betydligt mindre än de 60 000 kronor som kan köpa den dyraste modellen för tre till fyra personer.

Faktorer som avgör pris

Det finns flera faktorer som avgör priset på en infraröd bastu. Här är ett par exempel:

 • Träslag
 • Värmesystem
 • Storlek

Beställa en sminkspegel med belysning

Det går att beställa en sminkspegel med belysning för några hundralappar – men även för ett par tusen. Allt beror på storlek, funktioner, belysning m.m. Ett sätt att köpa dem billigare är att se på utbudet av visningsexemplar. En butik som säljer dessa ger upp till 30 % rabatt på samtliga modeller inom denna kategori.

Visningsexemplar

Med visningsexemplar menas att sminkspeglarna antingen stått ute i en butik alternativt används inom marknadsföringssyfte. Icon Mirror, som är en av de butiker som säljer visningsexemplar, anger att dessa har:

 • Använts i showroom
 • Vid TV-inspelningar
 • Event med kändisar eller influencers

Kontrollera kvalité

Vilken kvalité dessa sminkspeglar har kan variera mellan olika butiker. Generellt har de däremot högre kvalité än om de hade sålts begagnade. I annat hade de inte sålts vidare. Det är alltså stor skillnad på att beställa en sminkspegel med belysning som är begagnad eller som är visningsexemplar. Detta både i kvalité och i pris.

Kontrollera garantin

Kontrollera alltid vilken garanti och bytesrätt som gäller. I Sverige gäller alltid ångerrätt på 14 dagar vid distanshandel men många butiker erbjuder betydligt mer generösa regler. Butiken som nämns ovan, Icon Mirror, anger att de ger:

 • 45 dagars öppet köp
 • 1 års garanti

Beställa en sminkspegel med belysning billigare

Hur mycket billigare blir det att köpa ett visningsexemplar mot att köpa ny sminkspegel? Vad är kostnaden mot att köpa begagnat?

Exempel:

 • Event Cara Pro
  Hade ordinariepris på 3250 kr och såldes för 2275 kr. Det innebär en rabatt på 30 %.
 • Event Cara Studio
  Hade ordinariepris på 5950 kr och såldes för 4800 kr. Det innebär en rabatt på 19,3 %. Det kan alltså skilja något mellan de olika produkterna.

Hur mycket billigare det blir att beställa en begagnad sminkspegel varierar kraftigt. Det finns både auktionssidor och köp-och-sälj sidor där privatpersoner och företag kan lägga upp produkter för försäljning. Överlag är det sällan som priserna ligger på mer än 50 % av ordinariepris. Men då får man även räkna med att de är betydligt mer slitna än de som köps som visningsexemplar. En annan fördel med att beställa en sminkspegel med belysning via en E-handel är an är att de säljs med både bytesrätt och garanti. Dessutom är risken för att bli lurad minimal.

Svensk innovation

Svensk innovation

Sverige är ett välmående land i ett internationellt perspektiv räknat, ekonomin har alltid varit relativt god och innovation och företagsamhet har alltid främjats. Sverige hamnar alltid högt upp på listorna varje gång det redovisas vilka länder där det är som lättast att starta företag och föreningar. Korruptionen är nästintill unikt låg och få länder kan skryta med att ha så förmånliga regler och lagar för arbetstagarna. 

Allt detta är grundförutsättningar för ett klimat där kreativitet och innovation främjas och kan växa. Och Sverige har försett världen med mycket. Alla var inte nödvändigtvis först med sin idé men många blev störst. Det handlar om att genomföra det, hitta ingångar i näringslivet till människor som tror på dig och din idé och kan marknadsföra den och nå ut. Vi ska titta lite närmare på några av de svenska innovationerna som fått störst spridning runt om i världen. 

Nobelpriset smäller högst

Alfred Nobel var både först och smällde högst med sin dynamit och hann med att sätta patent på 355 uppfinningar. Familjen Rausing kom strax efter med sin Tetra pack, den kartongliknande förpackningen som används än idag i hela världen för att förvara vätska och olika livsmedelsprodukter.

Även Ingvar Kamprads IKEA tog världen med storm. Nyckeln var inte att möblerna var billiga. Det var att de levererades i beståndsdelar som kunden själv fick bygga ihop, det var det som möjliggjorde att de var så billiga. De flesta stora varukedjor runt om i världen har idag kopierat IKEAS koncept. Två svenska företag och innovationer som finns i varenda smartphone i hela världen idag är samtals och chattjänsten Skype och musikleverantören Spotify. Blixtlåset, pacemakern, respiratorn, kullagret och skiftnyckeln är andra uppfinningar med svenskt ursprung.  

Listan över de kändaste svenskarna genom tiderna är ingen vetenskap. Men Nobelpriset är nog alltjämt etta medan Zlatan Ibrahimovic sannolikt är den idag mest berömda levande svensken. Även om han fått konkurrens av en skolstrejkande flicka vid namn Greta. Abba, Roxette, Swedish House Maffia och den avlidne Avicii är andra som slagit riktigt stort. Jan Boklöv stod för en historisk innovation inom backhoppning då han införde den så kallade V-stilen med skidorna isär, en teknik som sedan hela världseliten tog efter och använder än idag. 

Läs mer om Svensk innovation på www.innovationsradet.se.

Så bygger du eget inbrottslarm – till semesterresan

Att installera ett inbrottslarm hemma ökar säkerheten och tryggheten. Det finns mängder av larm som kan väljas helt beroende på vilken säkerhetsnivå som önskas. Men hur skapas säkerhet på semesterresan? På hotellrummet som inte har något inbrottslarm eller på campingen där låsen knappast är önskvärt säkra. Lösningen är att skapa eget inbrottslarm för att öka tryggheten.

För att skapa ett inbrottslarm till hotell och andra boenden kan ett litet reselarm köpas in. Dessa består av en mindre enhet (stor som två fingrar) och ett snöre. I det fall snöret dras ur enheten larmar den genom ett högt ljud. Därmed kan den monteras på hotelldörrens insida vilket gör att inbrottslarmet kommer att larma om dörren öppnas under natten. På samma sätt kan den monteras på ett fönster. Kom ihåg att detta larm enbart larmar inom rummet. Du kommer höra om det larmar – men inte om du befinner dig i hotellets restaurang eller är ute. Priset är 100 – 150 kr.

Ett annat alternativ är att köpa ett passagelarm vilket delvis kan användas som inbrottslarm. Två enheter ställs ut (helst något gömda) varpå dessa enheter har kontakt via en osynlig ljusstråle. Skulle någon passera denna stråle kommer den brytas varpå ett larm låter. Passagelarm används ofta i butiker för att påkalla butiksinnehavaren att det kommit in någon i butiken. Detta då med ett klassiskt ”ding dong”. Men man kan även välja alarmsignal vilket därmed innebär att den går att använda som linjeskydd.

Fördelen med de bägge larmsystemen ovan är att man kan skapa ett eget inbrottslarm utan att man för den skull behöver skruva upp något på väggar eller dörrkarmar.

Enbart säkerhet när du är hemma

Att ha inbrottslarm kan självklart öka säkerheten. Men de ovan nämnda larmen fungerar enbart om du är hemma och uppmärksammas på inbrottet. Är du ute kan du knappast höra ljudet och dessutom kan personen som gjort inbrottet relativt snabbt stänga av oljudet.

Det finns visserligen lösningar som gör att du får ett sms eller blir uppringd när larmet går. Men det krävs då ett telefonabonnemang som kopplas till larmet. De som är på resa inom Sverige kan ha denna lösning men ska man åka utomlands upplevs det ofta för krångligt att försöka skaffa larm och sim-kort som fungerar inom det landet.

Lär dig mer om Filippa K

Modemärket Filippa K är svenskt och grundades 1993. Bakom varumärket står Filippa Knutsson (som även gett namn till varumärket) samt Patrik Kihlborg. Varumärket växte snabbt i Sverige och finns idag även ett flertal länder över hela världen.

Design

Filippa K kännetecknas av enkelhet, kvalité och minimalistisk design. Med minimalistisk design menas att uttrycksformerna är fri från ”konstnärens subjektiva uttryck” (Wikipedia). Designstilen kan exempelvis hittas inom skulpturer vilka då består av moduler, rymdobjekt och olika sammansatta konstruktioner. Med andra ord tar minimalistisk design sig inget specifikt uttryck utan det är helt till åskådaren att avgöra vilken känsla som ska förmedlas.

När Filippa beskriver modemärket och vad som låg bakom stilen lyfter hon fram att märket skulle ha ”substans och sanning” och därmed inte vara helt beroende på ytliga trender inom modeindustrin.

Främst i Norden

Filippa K finns idag främst i Norden genom butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Men märket har även expanderat och finns bland annat i Tyskland, Holland samt Belgien. Totalt representeras varumärket hos över 700 återförsäljare i Europa samt Nordamerika.

Kristofer Tonström är VD sedan 2017

Från februari 2017 har Kristofer Tonström varit VD över företaget. Han tog då över efter Anna Lönnerstedt som sedan september 2016 varit tillförordnad VD. Att företaget skulle få en ny VD var alltså inte någon nyhet då Anna enbart varit tillförordnad. När Kristofer fick uppdraget gick Anna till andra uppdrag och blev Range & Supply Director. Med Kristofer vid rodret för Filippa K fick företaget en mycket erfaren ledare. Han hade då flera års erfarenhet av stora internationella varumärken och att driva dessa framåt. Han kom senast från Omega Pharma Nordic AB. Där var han en avgörande faktor till att varumärket kunde byggas upp till deras storlek idag. Ett företag som idag är ett av de snabbast växande företag inom branschen hälsa- och hudvård. Företaget har bland annat varumärken som ACO.

När Tonström anställdes på Filippa K sa han till pressen att han såg det som ett spännande uppdrag att få bygga på det redan starka varumärket och försöka få det till ett ännu starkare och större bolag.
(Artikeln är skriven i november 2018 och detaljer kan ha ändrats sedan dess)